GESCHIEDENIS VAN DE WINKEL

1964: OPENING WINKEL HINTHAMERSTRAAT 135

Teun van Pelt, een echte Rotterdammer, richtte in 1964 de sportzaak op samen met zijn vrouw Tiny. Ondanks dat Teun toentertijd in Deventer keepte bij Go Ahead Eagels, werd de winkel geopend in Den Bosch aan de Hinthamerstraat 135. Dit omdat Tiny, een echte Bossche, haar eigen stad niet wilde missen.

 

Dat de winkel vooral gericht was op de verkoop van voetbalspullen was niet heel verwonderlijk. Als voetballer van verschillende grote clubs was het voetbal Teun niet bepaald onbekend. Hij keepte bij Feyenoord, kwam in 1958 over naar BVV en sloot daarna ook nog aan bij Elinkwijk en FC Den Bosch.


In het voetbal kreeg de zaak een dusdanige naam dat de klanten van heinde en verre kwamen om hun voetbalschoenen te kopen. Daarnaast was er in de winkel ook ruimte voor tennisartikelen, kampeerartikelen en diverse andere sportartikelen.

 

1992: OMSLAGPUNT VOOR DE WINKEL

Zoon Henk en zijn vrouw Lisette namen de zaak over van zijn vader en moeder. De interesses van Henk, een tennisleraar, zorgden ervoor dat het voetbal steeds minder werd en werd er meer geconcentreerd op het tennis en hockey. Door deze switch is Teun van Pelt Sport nu uitgegroeid tot één van de grootste hockey, padel en tennisspecialist van regio ’s-Hertogenbosch.

Teun van Pelt Sport staat bekend om professioneel advies op een zeer uitgebreid assortiment. Actieve aanwezigheid op het hockey- en tennisveld zorgt ervoor dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en vragen vanuit de markt.

 

SPORTKLEDING BEDRUKKEN

Ruim 25 jaar geleden besloten Henk en Lisette om ook het bedrukken van kleding op zich te nemen, om de klant een volledig pakket te kunnen leveren. Een groot voordeel van een drukkerij in onze winkel is dat we kleding snel en vakkundig kunnen leveren.

Teun van Pelt Sport is kenmerkend, sfeervol en gezellig. We nemen graag de tijd om de klant te helpen en adviseren. We zien u daarom graag een keer bij ons in de winkel!